5 причини да учиш китайски език
Да видим кои са те

     Китай – тази толкова далечна и необятна страна впечатлява с най-многобройното население, процъфтяващата икономика, величествената природа, ароматната кухня и… един език, който представлява всичко това. Много от нас са гледали ,,Мулан”, обичат патица в сладко-кисел сос и редовно пазаруват от АлиЕкспрес, но едва в последните години разбират колко полезно, интересно и перспективно може да бъде изучаването на китайски език. Какви са причините все повече хора да искат да научат най-говорения език на планетата?

I. Не е толкова труден, колкото си мислиш

Китайският език е лесен за учене.
   Пиктограмите представляват стилизирани рисунки

     ,,Все едно ми говориш на китайски“. Колко пъти сме чували тази фраза, щом изречем нещо твърде сложно или непознато за събеседника си. Ето откъде идва заблудата, че китайският е непосилен за научаване език. Това съвсем не е така. Изписването на йероглифи следва определени правила, основани на добре организирана и лесна за разбиране система от смислови ключове и фонетични елементи. Граматиката му е една от възможно най-опростените, дори повече от тази на английския – липсват времена, родoве или падежи.

II. Все по-голямо търсене на китайскоговорящи в международни компании

Червена врата
Китайският език може да ти разкрие цял един нов свят

      Границите на нашия език са граници на нашия свят и чрез владеенето на чужд език ние разширяваме хоризонтите си. Според проучвания най-перспективният за изучаване език в момента е именно китайският (мандарин). И не, името му няма нищо общо с мандарини или мандаринови патици. Откакто Китай се наложи като водещата световна икономика, страната все повече насърчава чуждестранните инвестиции и икономическото сътрудничество. Ето защо, китайското правителство ежегодно отпуска пълни езикови стипендии за обучение на ученици и студенти в реномирани университети (немалка част от които спечелени от българи). По целия свят се забелязва и значително търсене на кадри, които могат да осъществят връзката между този модерен Китай и страните от света. Говорещите английски и китайски са силно търсени в международни компании. Интересен факт е, че дори самият създател на Фейсбук Марк Зукърбърг изучава китайски език.

III. Развива креативността и умствената дейност

Китайският език развива мисленето
По какъв начин ставаме по-креативни, щом започнем да учим китайски?

        Доказано е, че писането и запомнянето на китайски йероглифи развива креативността, тъй като за това се използват интересни асоциации и комбинации от черти. Интересното е, че единствено по време на ученето на китайски мозъкът използва не само лявата половина, свързана с езиците, но и дясната, отговорна за музикалните и артистичните способности. Произнасянето на думите, всяка от които има тон, от своя страна наподобява пеене. Какво по-добро умствено упражнение от изучаването на този древен език?!

IV. Опознаване на цял един нов свят

Заминавате за Китай? Научете китайски език с нас
 Стига да знаеш няколко основни фрази на китайски,        престоят ти там ще бъде много по-притяен

       Езикът е врата към културата на страните. Владеейки китайски, хората могат да се докоснат до автентичния и многолик свят на Поднебесната. Той включва древна история, специфична философия, неповторими традиции… и още много. Комуникацията със хората се превръща в удоволствие, щом човек научи езика, а четенето на забавния китайски хороскоп – в ежедневие. А най-големият плюс е, че владеещият китайски може свободно да си поръчва в ресторанти, без да попада на мистериозни и абсурдни английски преводи на ястията!

V. Китайският език е все по-достъпен за научаване

         Все повече хора в България изучават китайски език, като повече за това може да научите на ,,Защо все повече млади хора у нас избират да учат китайски език?’’
        В случай, че търсите ново обучение, свързано с професионалното и личностното развитие на млад човек, ученик или студент, предлагаме ви да разберете дали китайският език е подходящият избор, като резервирате безплатна консултация или урок със специалисти по изучаването на езика на НаучиКитайски.

Китайският език е по-лесен отколкото си мислиш. Резервирай безплатен онлайн урок на http://nauchikitaiski.com/
Китайските йероглифи са не просто картинки, а система от йероглифни черти

Leave a Reply